Een phishing-aanval is een frauduleuze e-mail-hoax die is ontworpen om illegaal vertrouwelijke informatie van nietsvermoedende gebruikers te stelen. Cybercriminelen gebruiken phishing doorgaans als een methode om gevoelige informatie zoals wachtwoorden en creditcardgegevens te verkrijgen, door zichzelf in een online e-mail te vermommen als een betrouwbare organisatie of een geloofwaardig persoon. Met behulp van verschillende computerbeveiligingssoftwareprogramma’s kan een internetgebruiker gemakkelijk het verschil zien tussen een phishing-e-mail en een legitieme e-mail. Dit kan nuttig zijn om verdere aanvallen te voorkomen en de schade die het kan aanrichten aan de kredietwaardigheid en persoonlijke identiteit van een slachtoffer tot een minimum te beperken.

Hoe Effectief Is een Phishing campagne?

Om een internetgebruiker te herkennen van een phishing e-mail, moet hij of zij over een geschikte beveiligingssoftware programma dat wordt geïnstalleerd op zijn of haar computer. De meeste security software producten worden geleverd met zowel een functie anti-phishing en anti-malware-functie. Met deze functies kunnen gebruikers snel identificeren van phishing campagnes op hun eigen en te elimineren. Deze functies bieden ook een aantal andere handige functies, zoals de mogelijkheid tot het bekijken van phishing-e-mails, e-mail beveiliging en anti-spam detectie. Kies voor een Phishing campagne opzetten.

De beste preventie- en beveiligingscampagne voor phishingaanvallen voor de internetgebruiker is het opzetten van een geautomatiseerd beveiligingstestsysteem. Een geautomatiseerd phishing-testsysteem is een op internetprotocol (IP) gebaseerde softwareapplicatie die automatisch de internetheader van elke inkomende e-mail controleert. Deze IP-adresanalyse voorkomt dat phish-e-mails door de gebruiker worden geopend en stelt de gebruiker in staat onmiddellijk actie te ondernemen bij phishing-pogingen.

Met het gebruik van een geautomatiseerd testen van de beveiliging van het systeem, het wordt mogelijk om een virtuele replica van een bepaalde website. Virtuele websites kunnen simuleren een groot aantal verschillende websites, waaronder enkele die nauw verwant zijn aan de echte websites, zonder de mogelijkheden voor het blootstellen van vertrouwelijke informatie.

Veel beveiligingssoftwareproducten bevatten ook een beveiligingstestfunctie. Dit is een set parameters die kunnen worden gebruikt om phishing-pogingen te simuleren. Deze parameters moeten zorgvuldig worden gekozen om het succespercentage van de beveiligingssoftware te garanderen. Bij het selecteren van de beveiligingstestparameter is het belangrijk om de parameters te selecteren die de software gemakkelijk kan simuleren, zoals het beveiligingsniveau, de hoeveelheid toegepaste SSL-codering en het aantal HTTP-headers dat de mailer zal verzenden.

De security test systeem kan dan worden gebruikt voor het uitvoeren van verschillende functies. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het simuleren van een phishing-campagne door het sturen van valse phishing e-mails naar de klant en dan het onderzoeken van de reacties die zijn ontvangen door de security product. Dit kan worden gebruikt om te bepalen hoe effectief de security-software is op het blokkeren van phishing campagnes. Het kan ook worden gebruikt voor het controleren van de doeltreffendheid van de anti-malware en anti-spam functie van de software te identificeren of het e-filter werkt.

Zodra deze parameters zijn geïdentificeerd, kan deze worden gebruikt om een ​​test-e-mail te maken met een phishing-campagne en ook een nep-phish. Door de resultaten van de antimalware- en antispamfunctie van de software te analyseren, kan de beveiligingstest bepalen of de antimalware- en antispamfunctie de phishingcampagnes correct blokkeert. Het kan ook de effectiviteit van de antiphishing-service zelf bepalen.

Wanneer de anti-malware en anti-spam functie is gevonden om effectief is, kan het worden gebruikt voor het uitvoeren van een laatste controle om te bepalen of er verdere werk dat moet worden gedaan voor het verbeteren van de beveiliging van het e-mail systeem. De laatste stap in het proces van het identificeren van de effectiviteit van het anti-malware en anti-spam functie is het uitvoeren van extra testen op het nieuwe anti-phishing e-mails die werden gegenereerd, evenals voor het uitvoeren van een security test op de phishing e-mails die reeds geleverd zijn.